Nieuwlandsedijk 86, 4926 AS Lage Zwaluwe, Holandsko
Schuif aan in ons gezellig ingericht restaurant. We hebben plaats voor 30 personen. Reserveer een tafel via 0168 756330. Spreek duidelijk uw naam en telefoonnummer in. Wij bellen u zsm terug. U kunt vanaf nu ook weer maaltijden afhalen.

Eetcafe Hier is 't

Holandská reštaurácia | Eetcafe Hier is 't | Lage Zwaluwe

Rezervácia

Ak chcete s rodinou stráviť večer pri holandskom jedle, príďte k nám a neoľutujete. Ponúkame aj špeciality z francúzskej kuchyne. Doprajte si oddych na našej vonkajšej terase a vychutnajte si príjemnú atmosféru. Keď sa ochladí, zima vám vďaka našej vyhrievanej terase nebude.

Menu image

Obľúbená holandská reštaurácia pre labužníkov

Naša holandská kuchyňa zahŕňa pravé a tradičné jedlá. Okrem našich výborných špecialít ponúkame aj množstvo osviežujúcich nápojov pre dokonalý zážitok. U nás vás vždy čaká skvelá večera. U nás je wi-fi zdarma, aby ste mohli byť stále online.

Pomôžeme vám s prípravou súkromné akcie

Naša reštaurácia má bezbariérový prístup. V našom podniku je miesto aj pre zvieratká, aby ste si jedlo mohli vychutnať aj so svojím štvornohým kamarátom. Kontaktujte nás a my vám stôl rezervujeme a pripravíme. Napíšte nám na zavolajte na číslo +31168 756 330 a my rezerváciu vybavíme za vás. U nás sa platí bezkontaktnou platbou a debetnou kartou alebo, samozrejme, aj v hotovosti. Ak máte záujem o usporiadanie súkromnej akcie u nás, sme vám k dispozícii. Špecializujeme sa na jedinečné udalosti, ako sú svadby. Radi vám s plánovaním pomôžeme a zodpovieme otázky, ak budete chcieť svadbu vystrojiť u nás. Navštíviť nás môžete každý deň pondelka a utorka.

O nás

Dolle Dinsdag, in de waan van vrijheid

Dolle Dinsdag, in de waan van vrijheid

Bier gebrouwen ter ere van 75 jaar vrijheid

Brouwerij De Twee Leeuwen uit Raamsdonksveer heeft voor ons eetcafe een speciaal biertje gebrouwen. Een Saison Blanche, met de naam Dolle Dinsdag. De naam refereert aan de dag dat Nederland dacht bevrijd te zijn. Niets was minder waar.  Dolle Dinsdag is een bier met een verhaal, gebrouwen ter ere van 75 jaar vrijheid.

In de waan van vrijheid

Op dinsdag 5 september 1944 gaat het gerucht dat de geallieerden nu echt in aantocht zijn. Ze zouden Breda al bereikt hebben, klinkt het op Radio Oranje. Veel Duitsers en NSB-ers vluchten in paniek naar Duitsland. Nederlanders vieren feest, hangen vlaggen buiten en wachten met smart op de geallieerden. De kater is dan ook groot als blijkt het gerucht een vergissing is. De geallieerden zijn de grens nog niet overgestoken. Op 14 september wordt Maastricht als eerste Nederlandse stad bevrijd en op 29 oktober rollen de geallieerde tanks door de straten van Breda. Na een barre, koude winter van ruim een half jaar, kunnen ook de inwoners van het Noorden en het Westen de vlag uithangen. Het is dan 5 mei 1945.

De Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog

De Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog

Een wirwar van kreken, grienden, rietvelden en bossen maakte de Biesbosch een belangrijke schuilplaats voor onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers waren bang het gebied in te gaan en de acties die ze uitvoerden hadden dan ook weinig effect. Het moeilijk doordringbare gebied, dat in die tijd nog eb en vloed kende, vormde een broeinest van verschillende verzetsactiviteiten. In dit unieke gebied zagen veel lokale verzetsstrijders kans een onmisbare bijdrage aan de bevrijding van ons land te leveren.

Cross lines

Cross lines

Het verzetswerk vond plaats in de periode van begin november 1944 tot mei 1945. In die tijd vormde de Biesbosch een frontgebied tussen geallieerden en bezetters. In deze zes maanden werden veel passagiers overgebracht en werd zeer belangrijke informatie doorgespeeld door grondkoeriers of 'line-crossers'. Er waren georganiseerde overtochten door de verzetsgroep Albrecht en 'wilde crossings' die door lokale verzetsmensen op eigen initiatief werden ondernomen. Niet altijd liepen deze overtochten goed af. De crossings gebeurden in het gebied tussen Werkendam en Drimmelen en tussen Sliedrecht en Lage Zwaluwe. Door het optreden van de line-crossers vonden veel mensen, waaronder neergeschoten piloten, hun weg naar bevrijd gebied. Ook konden veel medicijnen naar bezet gebied gebracht worden. De crossings gebeurden vaak onder moeilijke, gevaarlijke en soms dramatische omstandigheden.

Het Brugje van Sint Jan

Het Brugje van Sint Jan

In 1900 werd een dijk aangelegd door de Biesbosch. Om de drukste vaarroute niet te blokkeren, werd een doorgang bij het Brugje van Sint Jan opengelaten. Vanaf het Brugje kon je over die dijk naar de noordkant van de Biesbosch lopen. Je kon ook naar de zuidkant lopen, waar je met een veerboot de Amer kon oversteken. Eind 1944 werd Nederland ten zuiden van de Amer bevrijd. Veel deserterende Duitsers probeerden de Biesbosch over te steken naar bevrijd Nederland. Joden en gestrande piloten probeerden om naar Zuid-Nederland te komen. Deze verbinding werd verzorgd door line crossers. Daarbij werd regelmatig het bruggetje over de Sloot van Sint Jan gepasseerd. Het verzet onderschepte in de buurt van het bruggetje veel Duitsers.

Hydra en Bona Spes

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de vrachtschepen Hydra en Bona Spes samen met de Nelly II ondergedoken gelegen in het Gat van de Bakens. Gecamoufleerd met takkenbossen wisten de schippers hun bezit uit handen van de Duitsers te houden. Die vorderden namelijk op grote schaal binnenvaartschepen voor de operatie "Seelöwe'. Deze schepen zouden dan dienst moeten gaan doen als landingsvaartuig bij de invasie van Engeland. De Hydra en de Bona Spes zijn tegenwoordig nog in de vaart als historisch vaartuig.


Foto’s gemaakt door Hans Oskam.

+ Zobraziť viac príspevkov - Zobraziť menej príspevkov

Udalosti

Maaltijden bestellen

Vanaf nu kunt u bij ons maaltijden bestellen om af te halen.

U kunt de maaltijden tussen 17.00 uur en 19.30 uur afhalen.

U heeft de keuze uit de volgende menu's voor € 13-:

  • Biefstuk
  • Kip saté
  • Spareribs
  • Gamba's
  • Varkenshaas
  • Zalm

Alle 6 de gerechten worden geserveerd met friet en sla.

Ook de Spareribs-Superdeal van € 50,- kunt u bestellen. Hier krijgt u friet, sla én een broodje met kruidenboter bij. 


Lekker voor bij de menu’s:

- peper- of champignonsaus, 1,50 euro

- mayonaise, 0,75 euro

- extra friet, 3,- euro 

- broodje bruin of wit met kruidenboter, 5,- euro

Bestellen kan via:  0168 756330. Iedere woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur.

Volg ons ook op Facebook en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen.

Naše služby

Vykonať rezerváciu

+31168 756 330
Otváracie hodiny
Pondelok
zatvorené
Utorok
zatvorené
Streda
17:00 – 21:30
Štvrtok
17:00 – 21:30
Piatok
13:00 – 21:30
Sobota
13:00 – 21:30
Nedeľa
13:00 – 21:30

Lokalita

Kliknutím zobrazíte mapu

Vaša adresa IP sa odošle službe Mapy Google.

Napíšte nám správu!

Zadajte vaše meno.
Zadajte e-mailovú adresu. Zadajte platnú e-mailovú adresu.
Zadajte telefónne číslo.
Zadajte predmet.
Zadajte správu.
Vaša správa bola odoslaná. Čoskoro sa vám ozveme.
Správu sa nepodarilo odoslať.

Akceptujeme nasledujúce spôsoby platby

Twitter_Logo_Blue